Grote werkgelegenheidsbeurs in centrum Purmerend

Het evenement Purmerend Werkt vindt dit jaar plaats op zondag 27 januari. De dag is bedoeld als ontmoetingsplek voor werkgevers, werkzoekenden, scholieren, studenten en mede-ondernemers.

Op diverse plekken in de binnenstad, waaronder de Koemarkt, de Kaasmarkt en de P3, presenteren ruim zeventig bedrijven zichzelf. Het gratis evenement start om 12.00 uur en wordt vanaf ongeveer 18.00 uur afgesloten met een feest.

Scholieren hebben via hun school een uitnodiging ontvangen om deel te nemen. Zij worden met verschillende opdrachten langs de stands gestuurd. Studenten kunnen tijdens de dag een beter beeld krijgen van de mogelijkheden van hun opleiding in de praktijk.

Locaties

Poppodium P3 wordt voor het evenement speciaal omgetoverd tot de PurmerValley Experience. Bezoekers krijgen hier meer informatie over wat scholen en bedrijven in de ICT-branche te bieden hebben. Zo is er een speciale 3D-print stand, vliegen er drones rond in de foyer en is in de Microsoft Intelligence Kiosk te zien wat er gebeurt als je camerabeelden loslaat op big data.

Op het Slotplein krijgen bezoekers meer informatie over de sector Transport en Logistiek. Op de Kaasmarkt kunnen geïnteresseerden in politie en ambulance langskomen. De Sint Nicolaaskerk is gewijd aan de zorgsector en op parkeerplaats Bolwerk staan stands die onder meer betrekking hebben op waterbouw. De Koemarkt bevat een scala aan sectoren, zoals onderwijs, advocatuur en horeca.

Praktisch

Door het evenement mag op verschillende locaties in de stad niet worden geparkeerd, waaronder het Looiersplein, het Bolwerk en het Slotplein. De gemeente plaatst hiervoor in aanloop naar de dag informatieborden. Daarnaast zijn op de Facebookpagina van Purmerend Werkt de laatste updates te vinden.

Het non-profit evenement is een initiatief van Stichting Purmerend Plus 2000 in samenwerking met de PSG, Horizon en Regio college. De organisatie verwacht zo’n vijfduizend bezoekers te trekken. Geïnteresseerde bedrijven die zich niet hebben aangemeld, kunnen hier nog een stand huren (de standaardkosten bedragen 150 euro) of verdere informatie vinden.

Zondag 27 januari is ook koopzondag. Het is aan te bevelen om indien mogelijk met de fiets naar het centrum te komen.

Geplaatst

vrijdag 18 januari 2019 | 18.11 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 18 januari 2019 | 18.19 uur

Auteur

RTV Purmerend