Het Muziekcafé trekt steeds meer bezoekers

Elke maand organiseren onder andere Rob van Oosten en Tom van Houten het Muziekcafé in de P3. Eenmaal in de maand organiseren zij op vrijdag een evenement waar singersongwriters en bandjes de kans krijgen om hun talent te laten zien. Dit kan alleen, of in combinatie met de huisband.

De huisband bestaat onder andere uit zangeressen Merel en Marcella. In het nieuws- en actualiteitenprogramma Focus dat deze week op RTV Purmerend wordt uitgezonden zijn zij te gast. 'Wij repeteren twee keer voordat we optreden. Bij de laatste repetitie vragen we gasten vaak om te oefenen. Dat doen we vooral om de gasten zelfvertrouwen te geven.'

Het is de laatste tijd erg druk bij het muziekcafe, de vaste kern van bezoekers wordt steeds groter. Afgelopen editie waren er rond de tachtig bezoekers. Daar zijn de organisatoren natuurlijk blij mee. 'We hebben nu al aanmeldingen voor maart, februari zit al helemaal vol, en ook voor april krijgen we al aanmeldingen.' Naast zingen mag je ook een instrument bespelen, zoals een gitaar of de bas. De organisatoren hopen op nog meer singersongwriters die langskomen.

Het eerstvolgende Muziekcafé is op vrijdag 22 februari om 20.30 uur in de kleine zaal van de P3.


Trefwoorden: muziekcafe muziek band
Geplaatst

maandag 04 februari 2019 | 15.08 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 08 februari 2019 | 13.14 uur

Auteur

Elja de Beer