Kruistocht voor het jeugdboek

Wethouder Paul van Meekeren (D66) verrichtte de aftrap van de actie ‘Geef een kinderboek cadeau’. Voor € 2,50 kon iedereen bij hem het boek Kruistocht in spijkerbroek kopen. Kopen en cadeau geven van dit boek is bedoeld om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten genieten van de mooiste kinderboeken.

Klokslag half 3 begon van Meekeren in boekhandel 't Leesteken met zijn verkoop. De actie die startte op 8 februari is een succes. Inmiddels zijn er van de 1400 beschikbare exemplaren al 321 verkocht. Mensen kunnen Kruistocht in spijkerbroek ook doneren. Dan gaan de boeken naar nl-plein; een vrijwilligersorganisatie die ze inzet bij het verbeteren van Nederlands lezen en schrijven. Daarvoor staat de teller op 43. 

Het boek van Thea Beckman uit 1973 is bekroond met de Gouden Griffel en kreeg een Europese prijs voor het beste historische jeugdboek ooit. De actie heeft geen einddatum. De boeken zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Vanaf 5 april wordt de actie uitgebreid voor jongere kinderen met het prentenboek "Kikker is Kikker"van Max Velthuijs. 


Trefwoorden: actie geef een kinderboek cadeau Paul Van Meekeren
Geplaatst

woensdag 13 februari 2019 | 17.05 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 14 februari 2019 | 19.47 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie