RTV Purmerend.nl

Erica Terpstra vertelt, leest voor en signeert bij Het Leesteken

Unieke kans voor jong en oud om Erica Terpstra te ontmoeten en meer te weten te komen over haar eerste kinderboek "Een knipoog van de Boeddha".

Erica vertelt over haar ontmoeting met de Dalai Lama, die het voorwoord schreef van haar boek, ze leest voor en signeert (waarbij ze zelfs beschikbaar is voor selfies). Voor kinderen zijn er knipplaten waarmee een eigen altaar gemaakt kan worden. 

'Een knipoog van de Boeddha' vertelt het verhaal van Onno, die een Boeddhabeeldje op zijn tafel heeft staan en opeens ziet dat het beeldje hem een knipoog geeft. Dan gebeuren er meer vreemde dingen en belandt hij in het oude India, samen met zijn beste vriendin Wendy. Er volgt een avontuurlijke reis door het leven van Siddhartha, de kleine prins die later de Boeddha zou worden. Het voorwoord is geschreven door de Dalai Lama en Erica Terpstra is voor het schrijven van dit boek geïnspireerd door zijn uitspraak: “Het is belangrijk kinderen met je hart op te voeden: waar liefde, respect en compassie een hoofdrol spelen”.
Foto’s Han Cozijn