RTV Purmerend.nl

Nominatieronde Sport Awards 2015 van start!

Wethouder Roald Helm heeft op zondag 11 oktober tijdens het radioprogramma FOCUS op Radio Purmerend de nominatieronde van de Sport Awards Purmerend Beemster 2015 (SAPB2015) voor geopend verklaard. Dat deed hij als portefeuillehouder Sportzaken en tevens als voorzitter van de jury van SAPB2015. Hij kreeg de eerste poster uitgereikt en presenteerde deze direct. Vanaf nu kan iedereen zijn of haar sportheld(en) voordragen voor de Sport Awards Purmerend Beemster 2015.

De SAPB2015 is een samenwerking tussen RTV Purmerend, Spurd, Sportraad Purmerend en Stichting Beemster Gemeenschap. Deze awards zijn onlangs opnieuw door organisator RTV Purmerend geïntroduceerd, in vernieuwde vorm en grootser van opzet dan de eerdere editie van 2010.

Sporters en/of sportteams die aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen vanaf dit moment door iedereen worden voorgedragen om in aanmerking te komen voor een bekroning op hun sportieve prestaties.

Na de eerste selectie naar aanleiding van deze nominatieronde, volgen er nog twee stemrondes waarbij door zowel publiek als een vakkundige jury punten worden uitgedeeld. Uiteindelijk staan de sporters met de meeste punten op 10 januari 2016 in het volle licht in theater De Purmaryn. Tijdens een grandioze gala-avond in dit theater zullen alle stemmen worden geteld en vindt de feestelijke uitreiking van de awards plaats. Dit alles wordt uiteraard live uitgezonden door RTV Purmerend.

Maar voordat het zover is, moet er genomineerd worden. Dat kan dus vanaf dit moment. Op de website van RTV Purmerend staat alle informatie verzameld onder het kopje Sport Awards. Ook op social media is deze verkiezing te volgen.

Dit zijn de voorwaarden waaraan moet worden voldoen:

  • De nominatie geschiedt in de periode van 11 oktober 2015 tot en met 15 november 2015.
  • De genomineerde is woonachtig in Purmerend of Beemster.
  • De genomineerde neemt deel aan een competitie die georganiseerd is in de vorm van een koepel of een sportbond.
  • De sportprestatie van de genomineerde is geleverd tussen november 2014 tot en met oktober 2015.
  • De genomineerde kan slechts voor 1 van de categorieën worden voorgedragen.
  • In het geval van een nominatie voor de categorie Aangepast sporter, moet het gaan om iemand die actief is als G-sporter.

Nomineren kan door het formulier in te vullen op www.sportawardspurmerendbeemster.nl.