RTV Purmerend.nl

Gemeente langer open voor OZB-vragen

Purmerenders hebben inmiddels de aanslag gemeentelijke heffingen, zoals de onroerend zaakbelasting (OZB), binnengekregen. Om mensen met vragen over die aanslag zo goed mogelijk te woord te kunnen staan, heeft de gemeente besloten volgende week langer telefonisch bereikbaar te zijn.

Om de onroerend zaakbelasting te kunnen bepalen, neemt de gemeente de WOZ-waarde van de woning als uitgangspunt. Vervolgens bepaalt de gemeente het tarief, maar houdt daarbij ook rekening met de waardestijging van de woning. Die was het afgelopen jaar in Purmerend gemiddeld veertien procent. Om lastenverzwaring te voorkomen is ervoor gekozen om alleen de inflatiecorrectie toe te passen.

De waardestijging van veertien procent is dus een gemiddelde en niet voor elke woning gelijk. Dat kan gevolgen hebben voor de aanslag. De gemeente beseft dat dit vragen kan oproepen en is komende week op werkdagen langer telefonisch bereikbaar op 0299-452452. Van maandag 3 tot en met donderdag 7 maart is de gemeente bereikbaar van 9.00 tot 20.00 uur. Vrijdag 8 maart is dat van 9.00 tot 16.00 uur. Na volgende week is de gemeente bereikbaar op de reguliere tijden.