RTV Purmerend.nl

Deel Laan der Continenten voorlopig nog afgesloten

Een deel van de Laan der Continenten is als gevolg van een ongeluk sinds dinsdagmiddag afgesloten. De weg zal niet eerder dan woendagochtend 03.00 uur worden vrijgegeven, zegt een woordvoerder van de gemeente.

De Laan der Continenten is afgesloten tussen de Amazonelaan en de Aziëlaan. Bij het spoorviaduct reed een vrachtwagen geladen met een kraan rond 13.15 uur tegen de spoorwegtunnel. De schade aan het wegdek is inmiddels deels gerepareerd, maar er zijn problemen met het verwijderen van gelekte olie op het asfalt. 

De afsluiting zorgde in een deel van Purmerend voor flinke vertraging. Automobilisten wordt aangeraden om tot nader bericht de Weidevenne in te rijden via de Amazonelaan. Zodra de weg wordt vrijgegeven, geldt tijdelijk een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur.

Update woensdag 17 april om 09:00 uur: De Laan der Continenten is vannacht om 00.30 uur weer vrijgegeven. Wel geldt er een snelheidsbeperking van maximaal 30 km/u, tot de definitieve deklaag op de weg is aangebracht.

Foto: Handhaving Purmerend