Purmerendse Alysha Timman (19) in finale Miss Beauty of Noord-Holland

De Purmerendse Alysha Timman (19) is in de race om Miss Beauty of Noord-Holland te worden. De eerste rondes is ze goed doorgekomen, maar in de laatste fase waarin de stemmen van inwoners voor twintig procent meetellen, doet ze graag een beroep op haar mede-inwoners.

In het programma De Zaterdagochtend op RTV Purmerend vertelt Alysha dat ze altijd al model had willen worden, maar dat haar maten niet passen binnen standaardmaten van de industrie. Deze wedstrijd trok haar aandacht omdat het niet gaat om de maten van het model, maar ook om wat je kunt en wat je doet voor de maatschappij. “En een klein beetje om je knapheid,” voegt ze nog wel toe.

Bij het aanmelden stuurden deelnemers twee foto’s naar de organisatie inclusief een korte omschrijving van maximaal honderdvijftig woorden. In maart volgde er een castingdag voor Alysha, samen met zestig anderen. In die ronde vertellen ze vervolgens iets over hun vrijwilligerswerk, opleiding en werk. “Ook liep je een bikinironde om te laten zien wat voor zelfvertrouwen je uitstraalt, want dat is belangrijk als model waarbij je niet de gebruikelijke maten hebt,” vertelt Alysha.

Na deze castingdag vielen al een aantal kandidaten af. Daarna volgde een Engelse vragenronde waarbij ze moest vertellen waar ze zichzelf over vijf jaar ziet. Alysha: “Het is een beetje cliché, maar ik zie mijzelf dan graag als iemand die fulltime werkt en en daarnaast meiden kan inspireren de dingen te gaan doen die ze graag willen doen, ook al lijkt dat eerst onmogelijk.”

In de Noord-Hollandse finale worden wederom vragen gesteld en is er een catwalk met een gala-jurk en bikini. Deze finale vindt plaats in Theater de Purmaryn in Purmerend. Naast de jury-beoordeling telt voor twintig procent het aantal stemmen per sms mee. Ze hoopt dan ook dat Purmerenders massaal hun stem uitbrengen. Dat kan door uiterlijk zaterdag 11 mei 'POLL Noordholland Alysha' te sms'en naar 3010. Let op: er worden buitenbundelkosten in rekening gebracht.


Trefwoorden: miss beauty of noord-holland modellenwedstrijd alysha timman
Geplaatst

maandag 22 april 2019 | 15.10 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 23 april 2019 | 23.22 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie