RTV Purmerend.nl

Humanitas zoekt maatjes voor Purmerenders

Humanitas is op zoek naar maatjes voor hun cliënten in Purmerend. In het programma De Zaterdagochtend op RTV Purmerend doet Lotte Wouters (66) een oproep. Zij is als vrijwilliger bij Humanitas betrokken als coördinator Vriendschappelijk Huisbezoek.

Het allerleukste aan het werk vindt Lotte dat ze vrijwilligers en deelnemers koppelt en daarmee echt iets voor iemand kan betekenen. Nu is de organisatie dus op zoek naar meer maatjes. Dit is een vrijwilliger die eens in de veertien dagen bij iemand in Purmerend op bezoek gaat die zich eenzaam voelt en behoefte heeft om met iemand te praten. "Je kunt hierbij langsgaan voor een kop koffie, maar ook om activiteiten te doen bijvoorbeeld," legt Wouters uit.

Geïnteresseerden worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Er is een zorgvuldige begeleiding vanuit de organisatie: "Doordat we onderdeel zijn van een landelijke organisatie kunnen we trainingen aanbieden, waaronder online trainingen en cursussen. Hierin komt bijvoorbeeld naar voren hoe je omgaat met bepaalde situaties, hoe je je eigen grenzen stelt en wat je moet doen als je iets bijzonders bij iemand thuis signaleert. Ook is er zo nu en dan een bijeenkomst om elkaar tips te geven."

Aanmelden als maatje kan door te bellen naar 06-12981587 of door een mail te turen naar vhb.maatjes.purmerend@humanitas.nl. Bekijk voor meer informatie het hele interview met Lotte terug op onze website.