Vlogreeks over ‘pareltjes van de stad’

De Purmerendse binnenstad kent verrassende locaties en gebouwen die bij menig stadgenoot onbekend zijn. De gemeente en ’t Gilde willen mensen wijzen op deze bijzondere plekken. Wethouder Tijmstra maakt daarom samen met stadsgids Gerard Wegman van ’t Gilde een serie vlogs over ‘de pareltjes van de stad’.

Wandelend door het centrum lopen ze langs bijzondere gebouwen en monumenten van beroemde Purmerenders, zoals Willem Eggert, Brantjes, Oud, Stuyt en Stam. Tijmstra filmt en Wegman vertelt. De eerste serie van zes vlogs komt maandag 27 mei online. Na de zomer volgen de overige zes vlogs. Deze zijn te bekijken op YouTube en de Facebookpagina van de gemeente.

Het is logisch dat de gemeente voor dit idee de samenwerking met ’t Gilde heeft gezocht. Deze groep vrijwilligers heeft veel kennis van de stad en organiseert onder andere wandelingen en fietstochten door Purmerend. Elke zaterdag vertrekt Gerard Wegman rond half twee voor een wandeling door de stad. Opgeven voor die wandeling kan bij de VVV Museumwinkel in de Peperstraat of via www.gildepurmerend,nl.

Dit jaar staat eens per maand de wandeling in het teken van de Purmerendse architect Stam. Stam is de ontwerper van de achterpootloze stoel. Deze stoelen zijn nog steeds heel populair en worden gemaakt door een Duitse fabrikant. Mart Stam kreeg in april van dit jaar een bronzen plaquette in de muur van het Purmerends Museum, naast de hoofden van twee andere Purmerendse architecten: Stuyt en Oud.


Trefwoorden: gerard wegman t gilde gemeente vlogs Eveline Tijmstra
Geplaatst

woensdag 22 mei 2019 | 19.19 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 22 mei 2019 | 20.21 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie