Zorgen bij aantal Purmerendse basisscholen

Zorgen blijven er over de kwaliteit bij een aantal openbare basisscholen. Aanleiding zijn de onvoldoendes die de inspectie gegeven heeft aan de Parelhof en de Boemerang beide in de Purmer- Noord en het Carrousel in Overwhere. De Ranonkel in de Gors-zuid, heeft zelfs het oordeel zeer zwak gekregen. De scholen staan nu onder verscherpt toezicht van de onderwijsinspectie. Binnen een herstel periode van een jaar moeten onderwijsresultaten verbeteren en docenten beter les geven. Zij moeten meer oog hebben voor waarom leerlingen afhaken, welke dat zijn en vervolgens gerichte actie ondernemen.

De vier openbare scholen vallen onder de verantwoordelijkheid van Stichting Opspoor. Vorig jaar kampte de stichting al met twee zeer zwakke basisscholen. Van die twee heeft de Willem Eggert School zich omhoog geknokt naar het oordeel voldoende. De Boemerang heeft het stempel zeer zwak afgeworpen, maar het eindresultaat is nog onvoldoende. Nu de Ranonkel zich in dit rijtje voegt met het stempel zeer zwak ontstaat het beeld van één school uit de zorgen en één in de zorgen.

Woordvoerder Peter van Dijk van Stichting Opspoor reageert op het bericht; 'wij zijn ervan overtuigd op de goede weg te zijn. Volgend jaar zullen zich geen verrassingen meer voordoen.We hebben als stichting heel veel geinvesteerd in het trainen van docenten.Bovendien is het eindresultaat van groep 8 het eerste signaal waar de inspectie op let. En die resultaten zijn dit jaar bij alle Opspoor scholen voldoende'. Bij de scholen van Stichting CPOW, verantwoordelijk voor christelijk en bijzonder basisonderwijs, zijn er geen zorgen. Zij scoren allemaal een voldoende, één zelfs een goed, te weten het Prisma in Overwhere. 

Nu bekend is geworden dat ook bij de Ranonkel de toets resultaten van groep 8 voldoende zijn, is een dreigende sanctie vanuit het Ministerie afgewend. 


Trefwoorden: inspectie rapporten openbaar onderwijs 2019
Geplaatst

vrijdag 24 mei 2019 | 16.31 uur

Laatst gewijzigd

maandag 27 mei 2019 | 23.17 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie