P3 en muziekschool samen

Is er toekomst voor een nieuw muziekcentrum waarin P3 en de muziekschool onderdak vinden? Tijdens de vergadering van de commissie samenleving bleek nog geen meerderheid voor dit voorstel van verantwoordelijk wethouder Tijmstra. Het grootste pijnpunt vormde de financiële aanpak. Woordvoerders van AOV ouderenpartij, D66, PvdA, PVV, Stadspartij en VVD verwachten dat door de vele verbouwingswensen er later nog nieuwe kosten bijkomen. Wethouder Tijmstra nam hun zorgen hierover ook niet duidelijk weg.

Een tweede struikelblok vormde het door P3 gekregen subsidiegeld voor onderhoud van het gebouw. Dat blijkt echter ingezet ten behoeve van de exploitatie. Hoe dat kan en wat de gevolgen zijn, vroegen bezorgde woordvoerders van de AOV, Stadspartij, PvdA en de PVV. Voor de VVD was daarom zelfs de maat vol. Woordvoerder Manja van der Weit; 'ik voel me er chagrijnig onder; jarenlang subsidie gebruikt voor exploitatie in plaats van onderhoud. Dat valt onder de categorie wanbeleid. We worden onvolledig geinformeerd door de wethouder. Er wordt geen uitleg gegeven over hoe het achterstallig- en toekomstig onderhoud betaald gaat worden'. 
Ondanks de kritiek waren er ook lovende woorden voor het voorstel. Met name over de meerwaarde van het samengaan van P3 en de muziekschool en de realisatie van een breed muziekcentrum voor allerlei doelgroepen. Uiteindelijk spraken het CDA, D66, Gemeentebelangen, Leefbaar Purmerend 2001 en de PvdA zich uit voor het voorstel. Zij hebben echter samen maar 16 van de 37 raadszetels. Tegen stemden de PVV en de VVD. Het AOV, Groenlinks, de SP en de Stadspartij hielden hun kaarten nog voor de borst. Zij geven in de raadsvergadering van 26 juni al dan niet akkoord. Dan zal definitief duidelijk worden of het nieuwe muziekcentrum er komt en onder welke voorwaarden. 


Trefwoorden: p3
Geplaatst

donderdag 13 juni 2019 | 13.49 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 13 juni 2019 | 15.11 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie