Let op sirenes: vanavond KinderBeestFeest

Hoor je vanavond sirenes? schrik niet, maar ga wel aan de kant. Want vanavond (14 juni) wordt de twintigste editie van het KinderBeestFeest gehouden. Zieke kinderen worden ook dit jaar weer met gillende sirenes vervoerd naar Artis voor een onvergetelijke uitje.

Stichting KinderBeestFeest organiseert al twintig keer een onbezorgde avond voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes. Het is een besloten feest in Artis. De kinderen en hun families worden door de hulpdiensten opgehaald uit ziekenhuizen in heel Noord-Holland en Flevoland. Het vervoer gaat niet onopgemerkt: met toeters en bellen (zwaailichten en sirenes) worden de kinderen naar Artis vervoerd, in een lange en vrolijke colonne van ambulances, politievoertuigen en brandweerwagens. Dat maakt het feest nóg leuker. Voor de overige weggebruikers geldt dus: er is dus niets aan de hand, maar ga wel aan de kant. 

Het feest wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Stichting KinderBeestFeest in samenwerking met Natura Artis Magistra en de Politie, Brandweer, Ambulancedienst, Marine, Douane, Koninklijke Marechaussee, het Rode Kruis, KNRM, Reddingsbrigade,Gemeente Amsterdam en vele andere partijen en vrijwilligers.

Geplaatst

vrijdag 14 juni 2019 | 07.35 uur

Laatst gewijzigd

maandag 17 juni 2019 | 16.16 uur

Auteur

RTV Redactie