RTV Purmerend.nl

Veelbelovende start Foodfest

Foodfest 2019 kende vrijdag een veelbelovend begin. Mede dankzij het avondzonnetje was het goed toeven op de Koemarkt. Een hapje en een drankje: de formule van Foodfest slaat ook dit jaar aan. Tip: je moet wel een goedgevulde portemonnee meenemen.

De start van Foodfest was in ieder geval goed. Met op de achtergrond live muziek van Quatre Vin konden de vroege bezoekers zich te goed doen aan allerlei hapjes. Van flammkuchen tot saté en van Griekse pita’s tot calamaris en mosselen. Al zijn er natuurlijk ook bezoekers die voor het vertrouwde gaan (‘Doe mij maar een frikandel’).

De live muziek maakt Foodfest compleet. Op een groot podium in het midden van de Koemarkt treedt alle avonden (het evenement duurt nog tot en met zondag) een scala aan artiesten op. De belangrijkste namen voor zaterdag en zondag zijn respectievelijk Trafassi en Wolter Kroes.
Een bezoek aan Foodfest kan in de papieren lopen, hebben bezoekers al ondervonden. Afrekenen gebeurt met muntjes en één muntje kost 2,85. Voor een klein gerechtje betaal je al gauw 2,5 of 3 muntjes. Ook de niet zo grote eters zijn (met ieder één wijntje) in totaal 45 euro kwijt. Hap, slik, weg. Maar gezellig is het wel.
Foto's: Han Cozijn