250 nieuwe woningen op acht locaties

Op acht plekken in de stad, waarvan de gemeente eigenaar is, komen 250 nieuwe woningen met in totaal 75 sociale huurwoningen. Het gaat om de Aletta Jacobslaan, Riekstraat 21, Koggenland, Luitje Broekemastraat, Torenmolen 9, Westerdraay, de Overweersepolderdijk en de Tarwestraat. De eerste locatie die bouwrijp wordt gemaakt, grenst aan het Clusius College op de Aletta Jacobslaan. Daar komen twee woongebouwen; één voor sociale huurwoningen en één voor de cliënten van Odion aangevuld met een dagbestedingsruimte.

Verantwoordelijk wethouder Kroese wil  een duidelijk signaal afgeven aan de projectontwikkelaars. 'We laten hiermee zien dat wat de gemeente aan hen vraagt aan 30% sociale huur, 30% middelhoge huur en 40% koop, wij dat zelf ook doen met onze grond. Wij doen er alles aan om de wachttijd van 12 jaar voor starters te verminderen'. 

Opvallend aan het project is dat bewoners vroegtijdig betrokken worden, nog voordat een ontwerp op papier staat. Dat laat maximale ruimte voor wensen als het gaat om ligging, hoogte en zelfs doelgroep. Om dat mogelijk te maken, zijn de plannen voor de acht locaties gebundeld in één groot project. Kroese; 'dat levert de mogelijkheid om te schuiven met sociale huurwoningen naar waar ze het meest passend zijn'. Kroese is ervan overtuigd dat de vroegtijdige inbreng van bewoners de beste manier is. De ervaring met de voorgenomen plaatsing van tijdelijke woningen heeft hem op dit spoor gezet. Inmiddels zijn de omwonenden per brief geinformeerd en uitgenodigd voor inloop bijeenkomsten op 1 en 3 juli. In september wordt het totale projectvoorstel aan de raad voorgelegd. Daarna wordt gestart met het bestemmingsplan voor de eerste nieuwbouw op de Aletta Jacobslaan. 

 


Trefwoorden: acht binnenwijkse ontwikkel locaties
Geplaatst

donderdag 20 juni 2019 | 15.04 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 20 juni 2019 | 16.30 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie