Appartementen PostNL locatie; hoe groot, hoe hoog en voor welke prijs

De informatieavond over de nieuwbouwplannen op de PostNL locatie trok veel nieuwsgierige Purmerenders. Om belangrijke vragen te beantwoorden over hoogte, grootte en prijzen van de appartementen was een gemixt gezelschap aanwezig van wethouders, vertegenwoordigers van projectontwikkelaar Snippe en het architectenbureau. Waren het aan het begin van de avond voornamelijk ouderen die op de informatie afkwamen, wat later op de avond was het een gevarieerder publiek.

Uit de voorlichting rijst het beeld op van een project dat binnen strakke kaders van de gemeente is vormgegeven. Volgens de architect van bureau Mulleners en Mulleners heeft dat geleid tot een plan dat qua schaal en opbouw nauw aansluit bij het eigene van Purmerend. 'Ik heb me laten inspireren door Slot Purmersteijn en de nieuwbouw in het Spijkerkwartier' (rondom restaurant Spijkerman). Het resultaat is een soort Bastion met oplopende woonlagen van vijf tot acht hoog. Binnenin is de parkeergarage gepland met daar bovenop een binnentuin. Er komen drie typen appartementen  die van beneden naar boven in grootte toenemen. Op de begane grond die van 50 m2, daarboven die van 70/80 m2 en daar weer boven, onder de torens, penthouses van 100 m2 en meer. Voor de in totaal 137 woningen komen 65 parkeerplekken. Er is niet voor iedere huizenbezitter een parkeerplek. De woordvoerder van Snippe laat weten dat dat past bij het huidige teruglopende autobezit, zeker op plekken waar allerlei voorzieningen binnen handbereik zijn zoals bij dit project. Passend bij nieuwe vervoersbehoeften wordt in vijf deelauto's voorzien in beheer bij de Vereniging van Eigenaren of een extern bedrijf. Over de prijs van de appartementen wil hij nog niets loslaten. 'Daar is het nu nog te vroeg voor'. 

Of het nieuwe plan de pijn kan verzachten van de eerder, bij het collegeprogramma gesneuvelde woontoren, is nog onduidelijk. De woordvoerder van de Vereniging Historisch Purmerend laat weten dat de vereniging pas later met een reactie komt. Het enthousiasme van wethouder Eveline Tijmstra ( CDA) werkt wellicht aanstekelijk. Zij laat weten het een heel mooi plan te vinden. 


Trefwoorden: nieuwbouw postnl locatie
Geplaatst

donderdag 11 juli 2019 | 15.44 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 11 juli 2019 | 19.37 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie