RTV Purmerend.nl

Locoburgemeester H. Rotgans feliciteert echtpaar Pluijter-Fleur

Locoburgemeester Harry Rotgans bracht op woensdag 25 september een felicitatiebezoek aan het echtpaar Richard en Truus Pluijter.  Zij vierden hun zestigjarig huwelijk.

Richard (85) en Truus (80) zijn beiden geboren in Amsterdam. Het stel leerde elkaar kennen via gemeenschappelijke vrienden en na een verkeringstijd van vier jaar trouwden ze. Ze kregen een huis in de Dapperbuurt in Amsterdam, werden ouders van een zoon en grootouders van een kleindochter. In 2001 verhuisden ze naar een eengezinswoning in Purmerend. 

Richard werkte voor het Mariott hotel, waar hij verantwoordelijk was voor de inkoop van etenswaren. Dit heeft hij tot zijn pensioen gedaan. Truus heeft ruim 25 jaar voor een cateringbedrijf bij verschillende bedrijfsrestaurants gewerkt. Ook zij heeft dit tot haar pensioen gedaan. Daarna heeft zij nog vrijwilligerswerk gedaan bij een bejaardenhuis in de Dapperstraat. Vroeger deed Richard aan tennis en golf. Nu gaat hij nog regelmatig biljarten. Truus houdt van zwemmen. Vroeger gingen ze graag met de caravan op vakantie in Europa. Ze hebben mooie reizen gemaakt naar onder andere Turkije, Caïro en Amerika.

Foto’s: Evert Ruis