RTV Purmerend.nl

Watermusic in Overwhere en Wheermolen

Leerlingen van vier basisscholen uit Overwhere en Wheermolen starten meteen na de herfstvakantie met het project Watermusic, een initiatief van Muziekschool Waterland. 'Watermusic gaat over muziek leren maken, samen spelen en voor een langere tijd naar iets groters toewerken,' aldus Michael Hesselink, artistiek manager van Muziekschool Waterland.

De kinderen komen twee keer per week samen om te werken aan één groot muziekproject. Op de ene dag leren ze een instrument te bespelen, op de andere dag oefenen ze met het koor of in het orkest. Dit doen ze zodat de kinderen het spelen van een instrument snel onder de knie krijgen en een band met de rest van de groep opbouwen. 'We verbinden kinderen van verschillende scholen met elkaar. Ook de ouders van de leerlingen kunnen deelnemen, in het speciale ouderkoor. Met Watermusic vormen we een grote muzikale wijkfamilie,' vertelt Hesselink. 

'De kinderen ontwikkelen hun muzikale talenten en dat is een enorme boost voor hun zelfvertrouwen. We zien hoe blij de kinderen al zijn in de lessen die we op scholen geven. Met Watermusic leren ze nog veel meer. En aan het einde van een periode mogen ze laten zien wat ze hebben geleerd in een heus optreden,' vervolgt hij. 

De eerste lessen starten meteen na de herfstvakantie, maandag op 28 oktober. De scholen die meedoen aan Watermusic zijn OBS Wheermolen, ’t Prisma, ‘t Carrousel en De Klim-Op uit de wijken Overwhere en Wheermolen. Marloes Hamming, directeur van OBS Wheermolen, legt uit waarom zij zo enthousiast is over Watermusic: 'Dit project biedt alle kinderen uit onze wijk - arm of rijk - gelijke kansen om hun muzikale talenten te ontdekken en te ontwikkelen.' Als het project een succes blijkt, zal het zich in de loop van de jaren uitbreiden naar meer scholen en meer wijken.