RTV Purmerend.nl

Beste Sportteam 2015: SambonSports Karate Team

Maak kennis met het SambonSports Karate Team.

Wij zijn...

Het Sambon Sports Karate Team.

 

Wij wonen momenteel in…

Onze sporters wonen in Purmerend, Beemster en de Rijp.

 

Wat we er van vinden om genomineerd te zijn…

Geweldig om genomineerd te zijn tussen alle al bekende team sporten. Karate doe je over het algemeen individueel op de mat, echter door als team op te trekken en ook deel te nemen aan team wedstrijden is het ook echt een team geworden. Dit voelt als een eerste stap naar extra erkenning voor deze mooie sport en ons bijzondere team.

 

Onze behaalde prestatie in het afgelopen jaar was…

Het Sambonsports Karate team heeft een ongelofelijk sterke jeugd groep kinderen. Zowel nationaal als internationaal zijn er de afgelopen jaren mooie prijzen gepakt. Mitchell Bakhuysen, Justin Meij en Matthijs Franke zijn bijvoorbeeld in hun categorie Nederlands Kampioen geworden. Bij de NK team wedstrijden georganiseerd door de KBN (Karate bond) is er ook weer een Zilveren plak voor het dames jeugd team behaald. Internationaal zijn er vele podium plaatsen behaald tijdens oa het Berlijns Open, Belgisch Open, Tsjechisch Open, El Hatri Open, Beker van Lochristi (belgie). Dit alles is ook gezien en erkend door de KBN, zodat er nu 6 leden van onze club bij de Nederlandse selectie zitten.

 

Dit is een bijzondere prestatie want…

Het is een kleinere sport dan bijvoorbeeld voetbal. Het vraagt daarom ook veel van de sporters als ze wat willen bereiken. Veel van de prijzen zijn binnengehaald door jonge karateka’s tussen de 9 en 15 jaar. 5x per week trainen en veelvuldig reizen door het gehele land en half Europa. Het feit dat Sambonsports pas een paar jaar zo actief is met deze groep en al zoveel is gewonnen mag zeker een bijzondere prestatie genoemd worden.

 

We willen in de toekomst nog het volgende bereiken:

De Olympische spelen komen helaas voor onze sporters nog wat te vroeg, 2020 in Tokio staat het weer op de planning. Wel willen we met deze groep en hopelijk nog meer jonge sporters laten zien dat Karate een ongelofelijk mooie sport is en ook gaan scoren op een nog hoger podium. De eerste EK titels hopen we in de komende 5 jaar wel behaald te hebben.

 

Wij hopen op jouw stem te kunnen rekenen en verdienen de prijs omdat…

Sambonsports Karate Team hoopt de prijs niet te krijgen omdat het nu eens een team is wat niet voetbalt, hockey of korfbal beoefent. Dat is leuk voor de afwisseling echter…Het verdiend het omdat er op een zeer hoog niveau wordt gesport en er zowel nationaal als Internationaal grote prijzen worden gepakt. Inclusief nationale titels!

 

De jury

"Het SambonSports Karate Team timmert zowel nationaal als internationaal behoorlijk aan de weg. Bij het NK jeugd onder 21 jaar werd in november 2014 liefst 7 medailles gewonnen en tijdens het laatste NK in september nog eens zes en het leverde bovendien een Nederlands kampioenschap op."

Stem direct: sms SAPB SAMBON naar 3010 (40c p.o.b. maximaal 1 stem per genomineerde per 06-nummer).