RTV Purmerend.nl

1 oktober feestelijke opening Bieb-servicepunt in Weidevenne

Op woensdag 1 oktober, bij de start van de Kinderboekenweek, wordt het nieuwe Bibliotheek servicepunt De Kraal officieel geopend. Om 9.00 uur zal wethouder Nijenhuis de openingshandeling verrichten in bijzijn van kinderen uit groep 5 van de Kraal.

Kinderen van De Kraal kunnen iedere schooldag van 8.30-17.30 uur in het Bibliotheekservicepunt terecht. Het servicepunt werkt met zelfservice en is gevestigd in de mediatheek van de Kraal, naast de ingang van de school. Het servicepunt is er niet alleen voor de leerlingen van De Kraal maar ook ouders, niet-leerlingen en andere bewoners van de wijk Weidevenne kunnen er tijdens de openingstijden terecht. Boeken en andere materialen kun je reserveren via www.bibliotheekwaterland.nl en dan ophalen bij het Bibliotheek servicepunt. Ook kan je boeken en materialen van de Bibliotheek Waterland terugbrengen bij het servicepunt ongeacht in welke bibliotheekvestiging de boeken gehaald zijn.

Op woensdag kunnen van 13.30-16.00 uur kinderen en volwassenen uit de wijk kennismaken met het Bibliotheekservicepunt en meedoen aan een spannende QR-code puzzeltocht. Verder zijn er kleurplaten, boekenleggers, stickers en ballonnen voor iedereen die het leuk vindt. Jong en oud kunnen ieder uur meedoen met de Kinderboekenbingo. En voor de volwassenen die langs komen: 'Bonbons by the Bell'!