RTV Purmerend.nl

Nieuwe viaduct N244 bijna klaar

De verdubbeling van de N244 komt weer een stapje dichterbij met het sluiten van de nieuw te bouwen viaduct over de Purmerringvaart. De laatste liggers worden maandagavond 19 september geplaatst. Dat hele proces is vanaf een speciaal gebouwde tribune te volgen.

De tribune staat langs de Purmerdijk, tussen het viaduct over de N244 en Hoogland Motoren in Kwadijk en is vanaf 19.30 uur geopend. Twintig minuten later begint het programma. Een van de sprekers is wethouder Krieger. Tegen half negen start het inhijsen van de laatste zeven liggers.
De N244 wordt tussen de A7 en de N247 verbreed en duurzaam en veilig ingericht, waardoor de verkeersveiligheid en de doorstroming verbeteren. De belangrijkste veranderingen op de N244 zijn het verdubbelen van de weg met een geldende snelheid van 80 km/uur, het aanpassen van de kruisingen, het realiseren van een aansluiting op de Purmerenderweg en het inrichten van een P+R terrein met de mogelijkheid voor horeca en tankstation bij de kruising met de Salvador Allendelaan. De verdubbeling N244, traject A7- N247 is een samenwerkingsverband van het Rijk, provincie Noord-Holland, Stadsregio Amsterdam, gemeenten Beemster, Purmerend en Edam-Volendam en hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.