Nieuwe pakken Brandweer Zaanstreek-Waterland

Vanaf 1 januari is de Brandweer Zaanstreek-Waterland uitgerust met nieuwe pakken.

Vanaf 08.00 uur ’s ochtends zijn de brandweermannen te herkennen aan nieuwe gele uitrukpakken. Voorheen waren er verschillen in uitrukkleding per gemeente. Nu de korpsen zijn samengevoegd tot Veiligheids Regio Zaanstreek-Waterland, is er nieuwe kleding voor de brandweermannen. De oude zwarte uitrukpakken waren aan vervanging toe.

Veilig werken
De nieuwe gele uitrukpakken voldoen aan de laatste richtlijnen en bieden een goede bescherming tijdens het werk. Verschillende medewerkers van de veiligheidsregio hebben de pakken getest en waren enthousiast: Jan van der Blom (kleding coördinator VrZW): ’De pakken zijn comfortabel en bieden een goede bescherming tijdens een inzet van de brandweer. We zijn er erg blij mee!’

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland
Brandweer Zaanstreek-Waterland is onderdeel van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. De veiligheidsregio is verantwoordelijk voor de voorbereiding op en bestrijding van rampen en crises voor de inwoners en bezoekers van de regio Zaanstreek-Waterland. De veiligheidsregio is een samenwerkingsverband tussen brandweer, politie, GHOR en de negen gemeenten van de regio.


Trefwoorden: zaanstreek-waterland waterland zaanstreek purmerend brandweer
Geplaatst

dinsdag 30 december 2014 | 15.00 uur

Laatst gewijzigd

zondag 04 januari 2015 | 11.46 uur

Auteur

Robin van der Velde