RTV Purmerend.nl

Nieuwe AED overhandigd aan Stichting Reanimatie Purmerend

Stichting Reanimatie Purmerend heeft vrijdag een nieuwe AED gekregen uit handen van Chris Bossina, directeur van de vaste leverancier Medizon B.V. De nieuwe AED vervangt het apparaat wat in februari werd gestolen nadat de AED-kast vernield werd. De stichting was flink gedupeerd door deze diefstal en had zelf niet de financiële middelen om het levensreddend apparaat te vervangen.

Tonia Vervoort, voorzitter van stichting Reanimatie Purmerend, kreeg een verrassend telefoontje van Bossina van het bedrijf Medizon na de diefstal van de AED in februari. Die firma is de vaste leverancier van apparatuur aan de stichting. Bossina besloot al snel na de vernieling van het AED-kastje en de diefstal van de AED, om de stichting te hulp te schieten door een nieuwe AED te doneren. Aanvankelijk geloofde Vervoort nauwelijks dat het Bossina echt een AED wilde schenken.
Vrijdag kwam hij vanuit Rhoden naar Purmerend voor de 'officiële' overhandiging. Vervoort nam het apparaat blij in ontvangst.

Na de overhandiging van de AED vertrok het kleine gezelschap naar de locatie van de AED-kast aan de Zambezilaan. Onder grote belangstelling van scholieren van de nabijgelegen school werd het apparaat in de kast geplaatst. Zij kregen uitgebreid uitleg over de AED en waar het voor dient. Met de vervanging van dit levensreddend apparaat kan Stichting Reamimatie Purmerend weer voldoen aan de 6-minuten norm, de tijd waarbinnen burgerharthulp ter plekke kan zijn om met behulp van een AED te reanimeren. In februari vonden 17 reanimanties plaats.

Foto's: Evert Ruis