Tiende editie vmbo Debattoernooi vindt plaats in Purmerend

De tiende editie van het vmbo Debattoernooi vindt op vrijdag 17 maart plaats in Purmerend. Op scholengemeenschap Gerrit Rietveld komen ruim 300 vmbo-leerlingen samen om het debat aan te gaan over actuele onderwerpen.

 

Het VMBO Debattoernooi wordt sinds 2007 georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut. Op verschillende scholen in Nederland hebben leerlingen de afgelopen maanden getraind voor. In debatteams van vijf leerlingen zal er worden gesproken over stellingen. De scholieren weten pas kort voor elke debatronde of zij voor- of tegenstander van de stelling zijn. Ook volgt op de dag zelf een actuele improvisatiestelling, die de teams uitdaagt zich ter plekke in twintig minuten voor te bereiden.

Het VMBO Debattoernooi wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut met steun van onder andere het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Gieskes Strijbis Fonds, de Gemeente Purmerend en de Purmerendse ScholenGroep.

Op de toernooidag gaan in totaal 40 debatteams de verbale strijd met elkaar aan: 20 debatten per ronde. Na de drie debatrondes wordt er gekeken welk debatteam het hoogst is geëindigd. De debatten worden beoordeeld door zestig vrijwillige juryleden met diverse professionele achtergronden, getraind door het Nederlands Debat Instituut. De dag wordt gepresenteerd door dagvoorzitter Joost Hoebink. De opening vindt om 12:45 uur plaats, de bekendmaking van de Landelijk Debatkampioen is om 17:00 uur.

Geplaatst

donderdag 16 maart 2017 | 20.22 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 16 maart 2017 | 20.38 uur

Auteur

RTV Purmerend