Leerlingen Da Vinci college Purmerend fietsen voor KWF

Groot Verzet Tegen Kanker is een sportieve strijd die symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft. Niet alleen landelijk via KWF Kankerbestrijding, maar ook lokaal wordt de strijd tegen kanker gesteund. Jody Wong (17), Pieter Kramer (16) en tien medeleerlingen van het Da Vinci College, fietsen in september naar de top van de Mont Ventoux in de Franse Alpen voor het goede doel. De Alpentocht 2017 vindt pas in september plaats, maar op het Da Vinci College is een groep leerlingen van het VWO-5 al druk bezig met alle voorbereidingen.

Er moet veel worden getraind en zoveel mogelijk sponsorgeld worden opgehaald. Samen met de 16 jarige Pieter Kramer en een groep andere leerlingen, vormen zij het sportieve team dat deze uitdaging aangaat. Tussen 20 en 24 september fietst het team met een aantal docenten en ouders naar de top van de Franse berg. In april krijgen de leerlingen de fietsen en beginnen zij met de fysieke voorbereiding. Aan het einde van het schooljaar volgt een training in Limburg. Tegen die tijd hebben de fietsers al minimaal 720 trainingskilometers in de benen.
Dit jaar is er vanuit de Alpentocht 2017 aandacht voor de doelen Cliniclowns en Homeplan, maar het team heeft zelf een extra doel toegevoegd: Fight Cancer. Dit heeft als doel een beweging te creëren tegen kanker onder jongvolwassenen. Met de fondsen die zij werven wordt er, via KWF Kankerbestrijding, wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie gefinanceerd. Voor meer informatie en/of donaties, belt u het Da Vinci College (0299 - 431711) of kijkt u op de website van de Alpentocht. Beluister het gesprek met Jody en Pieter in het radioprogramma PurPlus Magazine op onze site.

 


Trefwoorden: alpentocht 2017 groot verzet tegen kanker
Geplaatst

vrijdag 17 maart 2017 | 11.32 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 22 maart 2017 | 10.03 uur

Auteur

RTV Purmerend Algemeen