Lenteproeverij bij Buurderij Weidevenne

Buurderij Weidevenne organiseert op woensdag 22 maart van 17.30 tot 19.30 uur een lenteproeverij bij Nelsie’s Fine Alley aan het Abel Tasmanplein 92, tegenover NS-station Weidevenne. Onder het motto ‘nieuw seizoen, nieuwe smaken’ laten de producenten van Buurderij Weidevenne hun biologische en op een natuurlijke wijze gemaakte etenswaren en dranken proeven.

Buurderij Weidevenne is vorige maand van start gegaan in Purmerend. De Buurderij, derde van Nederland, maakt deel uit van Boeren & Buren.  Dat is een concept waarbij consumenten rechtstreeks kopen bij boeren en ambachtelijk werkende producenten uit de buurt.
Ze doen hun boodschappen via de digitale boerderijwinkel van Boeren & Buren. Op een wekelijkse bijeenkomst halen de consumenten hun bestelling op en ontmoeten ze de makers. In Purmerend is dat elke woensdag tussen 17.30 en 19.30 uur in Nelsie’s Fine Alley. Boeren & Buren komt uit Frankrijk. Het concept werd opgericht om de lokale landbouw te ondersteunen en een transitie naar duurzame landbouw te bevorderen. Door de keten te verkorten kunnen boeren zelf hun prijzen bepalen en ontvangen zij 80% van de verkoopprijs van hun producten.


Trefwoorden: weidevenne lenteproeverij buurderij
Geplaatst

zondag 19 maart 2017 | 11.11 uur

Laatst gewijzigd

zondag 19 maart 2017 | 11.14 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie