RTV Purmerend.nl

Gezocht: Een redacteur voor het programma Focus

Redacteur voor nieuws- en actualiteitenprogramma Focus (m/v)

RTV Purmerend is al meer dan 20 jaar de lokale omroep van Purmerend. Met diverse nieuws- en actualiteitenprogramma’s op Radio Purmerend, (raads-)uitzendingen en reportages op TV Purmerend en de goed bezochte website houden wij de inwoners van ons uitzendgebied op de hoogte van wat er speelt in hun woonomgeving.

Voor de uitbreiding van het redactieteam van Focus, ons wekelijks nieuws- en actualiteitenprogramma, zijn wij opzoek naar een redacteur. Als redacteur zorg je aan de hand van verschillende bronnen als bijvoorbeeld internet, social media, eigen netwerk enzovoort dat nieuws en wetenswaardigheden uit Purmerend en omgeving in de radio-uitzending terecht komen. Dit kan zijn als korte leestekst, maar ook in de vorm van een interview die je voor de presentatie eveneens voorbereid. Na afloop van het programma maak je aan de hand van de interviews een nieuwsartikel met quotes van de gast. Je werkt in een team met twee andere gedreven radiomakers.

Als redacteur kom je in een leuk en klein team met een aantal andere vrijwilligers waarbij je je tijden van de voorbereiding zelf kunt indelen. Wel verwachten we je aanwezigheid op vrijwel alle uitzenddagen, dat is zondags tussen 13:00 en 14:00 uur. Ons, en straks ook jouw doel, is het informeren van de inwoners van ons uitzendgebied over alles dat hen interesseert. Deel jij die passie? Ben jij degene die jouw buurvrouw, familie

Jij bent:

  • geïnteresseerd in wat er speelt in de leefomgeving van de inwoners van Purmerend;
  • creatief van aard;
  • iemand die gemakkelijk contacten met andere mensen legt of vindt het een uitdaging dit verder te ontwikkelen;
  • vindt het leuk om interviews te produceren (regelen en voorbereiden)
  • goed in de Nederlandse taal goed, zowel in woord als in geschrift.

Wij bieden:

  • een leuk mediabedrijf en een fijn team om in te werken;
  • je de kans om te groeien en te ontwikkelen in alle facetten van het vak;
  • leveren een bijdrage aan je CV;
  • zorgen voor momenten in je leven die je altijd bij zullen blijven.

Belangstelling?
Stuur je sollicitatie en je CV aan vacature@rtvpurmerend.nl. Voor verdere vragen kunnen je direct contact opnemen met Ronald Hilligehekken, eindredacteur van Focus via Ronald.Hilligehekken@rtvpurmerend.nl.
RTV Purmerend is via de kabel te beluisteren op Ziggo, kabelfrequentie 103.3 of via de ether op 104.9 FM. De tv zender is te bekijken op kanaal 36 (Ziggo) of 336 (KPN)