RTV Purmerend.nl

Landelijke Opschoondag ook in Purmerend

Zaterdag werden in het hele land activiteiten georganiseerd om de omgeving van de eigen straat, buurt of club op te schonen.

Ook in Purmerend konden bewoners hun steentje bijdragen en een paar uurtjes zwerfvuil rapen. In elke Purmerendse wijk was een opruimwandeling georganiseerd waarbij een wethouder of raadslid meeliep. Dat goldt ook voor raadslid Irma Waarhuijs. Zij meldde zich direct aan: “In de Gors, waar ik woon, raap ik zelf al regelmatig zwerfies. Nu gaan we deze wandeling doen in het kader van de Landelijke Opschoondag. Leuk om dit eens met een grotere groep te doen.”

De wethouders Mario Hegger en Hans Krieger liepen mee in de wijken Purmer-Noord en -Zuid. Daarnaast ruimden de volgende raadsleden een wijk op: Coen Lageveen (Wheermolen), Helana Aslander (Overwhere), Patrick Blokzijl (Centrum) en Petra de Boer en Metehan Hasirci (Weidevenne). Iedereen kon zich aansluiten. Op de website stonden opruim wandelingen en de startpunten voor elke wijk in Purmerend aangegeven. Vele bewoners sloten zich aan en werden de wijken in Purmerend weer wat schoner.
Foto’s: © Han Cozijn