RTV Purmerend.nl

Op de skeelers tijdens open dag

De IJs en Inline-skateclub Purmerend houdt op zondag 2 april weer open dag en dat is meteen het startsein voor het nieuwe inline-skate seizoen. Die middag is het mogelijk om aan allerlei activiteiten en clinics mee te doen.

Inline-skaten, of skeeleren zoals het in de volksmond heet, is een sport die door iedereen beoefend kan worden. Het ‘schaatsen in de zomer’ is in de basis gelijk aan gewoon schaatsen, maar er zijn toch ook verschillen en dat maakt het skeeleren net even anders, aldus de club. Tijdens de Open Dag zijn er leenskates en beschermingsmiddelen beschikbaar. Vrijwilligers geven informatie over de verenigingen, lessen en trainingen.
De vereniging biedt lessen en trainingen voor de beginnende en gevorderde skeeleraars. Ook kan men bij de vereniging deelnemen aan de zogeheten wedstrijdtrainingen en dan wedstrijden gaan rijden in diverse disciplines. Ook freestylen behoort tot de mogelijkheden. Al deze onderdelen zijn tijdens de Open Dag vertegenwoordigd. Het complex ligt aan het Trimpad 10.