RTV Purmerend.nl

Berging Brouwerij houdt open dag

Het borrelt en het gist al langer in de Berging Brouwerij aan de Jaagweg en de eerste bieren liggen al in de winkel. Maar de eigenaren willen hun brouwerij ook officieel openen. Dat gebeurt op 13 mei om 14.00 uur en daarna is iedereen welkom om rond te kijken.

Waar ooit melkfabriek Hollandia  stond, wordt nu bier gebrouwen. Nick van der Meer en Sjors Last zijn de eigenaren en zij willen na maanden hard werken aan Purmerend laten zien hoe hun bieren worden gebrouwen en wat de filosofie achter hun onderneming is. En dus gaan op 13 mei vanaf 14.00 uur de deuren open en geven ze tekst en uitleg over het brouwproces én over bier als ‘bindmiddel’ tussen mensen.
‘We willen van de brouwerij een broedplaats voor kennis en innovatie maken, Een plaats waar ambachten samenkomen. En waar we onze maatschappelijke rol vervullen’, schrijven de heren op hun website en ze nodigen Purmerenders uit mee te doen met de ‘crowd sponsor campagne’. Een muur van de brouwerij wordt gereserveerd voor de namen van Purmerenders die (financieel) meehelpen lokale initiatieven te ondersteunen. Welke initaitieven dat zijn, is nog niet bekend.