Bezwaar tegen LPG Makado kost gemeente 140.000 euro

De gemeente is tot nu toe bijna 140.000 euro kwijt aan juridische kosten in de bezwaarprocedure rondom het LPG punt bij het benzinestation bij het Makado. De VVD had hierover vragen gesteld aan het college.

Buurtbewoonster en raadslid voor de Stadspartij Helena Aslander probeert al jaren de verkoop van LPG op die plek te laten verbieden, omdat het LPG station te dicht bij woningen ligt. Zij baseerde haar bezwaren op oude wetgeving. Met de komst van een nieuwe wet zijn haar bezwaren niet valide meer, vinden college en gemeenteraad, die op 2 maart het bestemmingsplan Wheermolen definitief vaststelde. En daarmee ook de verkoop van LPG bij het Makado goedkeurde.
Na het besluit van de gemeenteraad is Aslander opnieuw in beroep gegaan. De VVD was daarover teleurgesteld en verrast en wilde weten wat deze juridische strijd de gemeente heeft gekost. In het oorspronkelijke bezwaar betaalde de gemeente 118.000 euro aan advocaatkosten.  De nieuwe procedure kost nog eens 21.000 euro. In het RTV Purmerend programma Focus had raadslid Bart van Elden aangegeven dat hij vond dat Aslander al eerder had moeten stoppen.


Trefwoorden: helena aslander stadspartij makado bezwaarprocedure lpg
Geplaatst

dinsdag 16 mei 2017 | 19.28 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 16 mei 2017 | 20.35 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie