Zorg voor 77 Purmerendse kinderen onzeker

De gemeente is bang dat 77 Purmerendse kinderen geen psychologische zorg meer krijgen, nu zorginstantie Ars Curae failliet is verklaard. Volgens voormalig directeur Maaskant van Ars Curae is er niets aan de hand, maar de gemeente heeft zo zijn twijfels en zoekt naar een oplossing.

Zorggroep Ars Curae is werkzaam in de Jeugd Geestelijke Gezondheidszorg in Purmerend en levert zorg aan 77 kinderen. Ondanks de inspanningen van de gemeente en de curator van Ars Curae is nog niet bekend wie de zorg verder gaat oppakken en waar dat gebeurt. De ex-directeur van Ars Curae meldt dat de organisatie inmiddels is overgenomen door Hersencentrum Alkmaar. ‘Daardoor kan continuering van de zorg plaatsvinden en verandert er vrijwel niets’, aldus Maaskant. 
De gemeente deelt dat optimisme niet. Volgens een woordvoerder is nig veel onduidelijk rondom de overname. Voor de gemeente is het dus niet vanzelfsprekend dat het contract met Ars Curae automatisch overgaat naar Hersencentrum Alkmaar. De gemeente benaderde de JGGZ aanbieders in de omgeving met de vraag om jongeren en behandelaars over te nemen. Of dat wat oplevert, is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat de locatie van Ars Curae aan de Wilhelminalaan eind mei de deuren definitief sluit.


Trefwoorden: failliet jeugdzorg wilhelminalaan
Geplaatst

woensdag 17 mei 2017 | 16.58 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 18 mei 2017 | 12.17 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie