RTV Purmerend.nl

Honderden NKT leerlingen vast in de Alpen

De repetities voor Hoezeee!, de nieuwe musical van het NKT, zijn in volle gang. Eind van deze maand staan 600 talenten uit Purmerend en omgeving op het podium van Theater de Purmaryn in de avondvullende voorstelling die tien keer wordt opgevoerd.

De musical vertelt het spannende verhaal van zangkoor Hoezeee!. Als het koor de eerste prijs op een korenfestival wint, mogen zijn naar de finale in Italië. In een grote touringcar en vol goede moed gaan ze op weg. Maar wanneer de bus midden in de Alpen strandt, moeten de koorleden met elkaar zien te overleven. De musical is geschreven en geregisseerd door artistiek leider Jeroen Man, die geïnspireerd raakte door de roman Lord of the Flies en de tv serie 't Schaep met de 5 Pooten.
De muziek is gecomponeerd door Edwin Paarlberg. De musical is voor kinderen vanaf 8 jaar én volwassenen en draait om vriendschap, familiebanden en avontuur. Met een cast van 40 NKT-talenten en iedere avond een ensemble van bijna 200 NKT-leerlingen die zingen, dansen en acteren. De nummers worden uitgevoerd onder leiding van een live orkest.  De voorstellingen zijn op 28 juni t/m 2 juli en van 5 t/m 9 juli in de Purmaryn. Kaarten kosten €19,50 en zijn te reserveren via www.depurmaryn.nl.