RTV Purmerend.nl

Stadsgesprek over stedelijke verdichting en hoogbouw

Op maandag 10 juli organiseert de gemeente ’s avonds een Stadsgesprek in poppodium P3. Doel van de avond is om met experts en inwoners te spreken over de toekomst van de stad. Om de eigen inwoners te kunnen huisvesten zijn 10.000 woningen nodig tot 2040. Over waar en hoe dat moet gebeuren wil de gemeente in gesprek met bewoners, experts, bedrijven  en organisaties. Iedereen is welkom.

Het is de ambitie van de gemeente om tot 2040 zo’n 10.000 nieuwe woningen te bouwen. De gemeente vindt dit hard nodig: jongeren blijven nu noodgedwongen bij hun ouders wonen en de doorstroming stokt. Op diverse plekken verspreid in de stad kunnen 2500 tot 3000 woningen gebouwd worden. Bij lange na niet de gewenste 10.000 om ook de toekomstige generatie van een woning te kunnen voorzien. Een mogelijke oplossing  is het verdichten van de stad waarbij  oude bedrijfsterreinen of leegstaande panden opnieuw bestemd worden. Een andere mogelijke oplossing is op een aantal locaties hoogbouw.   

De gemeente wil hierover graag met bewoners in gesprek, horen hoe bewoners naar de bouwopgave kijken en of zij de noodzaak herkennen. Tijdens het stadsgesprek kunnen bewoners  hun mening geven over stedelijke verdichting en hoogbouw, en stemmen over zaken die zij belangrijk vinden in hun woonomgeving. Wethouder Hans Krieger nodigt Purmerenders uit om kritisch en creatief mee te denken en te stemmen, zodat gemeente en inwoners samen kunnen werken richting het Purmerend van de toekomst: een stad om trots op te zijn.

Iedereen is welkom vanaf 19:00 uur. Het programma start om 19:30 uur en zal eveneens worden uitgezonden via RTV Purmerend. RTV Purmerend is te ontvangen via Ziggo kanaal 36 en KPN kanaal 1390 (let op, gewijzigd!).