Angelique Starreveld had een idee: een dieren knuffeltherapie praktijk speciaal voor mensen met bijvoorbeeld PTSS uit de Beemster en omgeving. Samen met zoontje Mees kocht ze het eerste dier: een biggetje. Bij thuiskomst sprong het beestje echter direct de auto uit en nam de benen.

Na de hele avond te hebben gezocht met hulp van professionals was er geen spoor van het varken te bekennen. Op advies van varkensexperts stelde Angelique een reddingsplan op om het dier te vangen. Bij verschillende plekken in de buurt creƫerde zij veilige havens voor het varkentje door stro en appels neer te leggen.

Rustig afwachten op de terugkomst van het dier was er niet bij: Angelique en Mees kregen onder andere verslaggevers van RTVNH, Hart van NL, Noordhollands Dagblad en het Jeugdjournaal over de vloer. Maar... maandagavond kon RTVNH melden dat het dier gelukkig weer gevonden was.

RTV Purmerend sprak met Angelique, die dit bericht bevestigt: "Miss Piggy, zoals we het beestje genoemd hebben, werd gevonden door de buren. Ze blijft momenteel even daar in de tuin, om haar tot rust te laten komen. Binnenkort wordt ze verplaatst naar onze boerderij. De knuffeltherapie die ik voor ogen had kan dan begin augustus hopelijk alsnog starten."


Trefwoorden: ptss middenbeemster
Geplaatst

dinsdag 17 maart 2015 | 18.59 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 17 maart 2015 | 19.08 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie