Wheermolenbrug weer vier weken dicht

‘Even door de zure appel heen bijten’, zegt projectleider Ewald Schoorl van de gemeente. De Wheermolenbrug gaat vanaf maandag 7 augustus weer voor vier weken dicht. Het is de laatste fase van een grootschalige renovatie van de brug en die opknapbeurt is hard nodig. ‘We willen de veiligheid van de bruggen blijven garanderen’, aldus Schoorl.

Begin dit jaar was de brug ook al enkele weken dicht en ook deze zomer zal de brug drie weken dicht zijn voor auto’s en busverkeer en ook voor schippers blijft de brug afgesloten.  Fietsers en voetgangers kunnen er wel overheen. Vanaf maandag 7 augustus is het omrijden geblazen voor auto’s en bussen en dat gaat naar verwachting duren tot vrijdag 1 september. De Churchilllaan is dan afgesloten tussen de Purmerweg en de JP Grootstraat.
Omwonenden zullen blij zijn met de werkzaamheden, verwacht Schoorl, want zij klaagden al een poos over geluidsoverlast als auto’s en bussen over de brug rijden. Komende weken wordt het wegdek op de brug vervangen en wordt er geasfalteerd. De staalconstructie krijgt ook nog eens een lik verf. De brug moet er daarna weer vijftien tot twintig jaar tegen kunnen.
Deze zomer is ook al de Hoornselaan langdurig afgesloten. Hadden de werkzaamheden aan de Wheermolenbrug niet beter op een ander moment kunnen plaatsvinden? De projectleider vertelt dat voor de zomerperiode is gekozen, vanwege het minder drukke verkeer door de vakanties. Volgens Schoorl is er één week dat zowel de Hoornselaan als de brug zijn afgesloten. 'Het is niet ideaal, maar we hebben de overlast tot die ene week kunnen beperken.'


Trefwoorden: renovatie omleiding wheermolenbrug
Geplaatst

donderdag 03 augustus 2017 | 21.58 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 03 augustus 2017 | 23.09 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie