Deel normale leven Houston (VS) hervat

Vlak nadat de verwoestende orkaan de staat Texas in de Verenigde Staten trof, fietste een Nederlander dapper door de overstroomde straten van Houston. Leroy Versteeg uit Purmerend haalde daarmee het wereldnieuws.

Purmerender Leroy Versteeg (29) is sinds vierenhalf jaar verbonden aan het Texas Medical Center in Houston. Op 26 augustus kwam orkaan Harvey aan land in de staat Texas in de Verenigde Staten, vlakbij de miljoenenstad Houston. “Op de avond dat de storm begon, reed ik samen met een huisgenootje op de fiets naar de Bayou. In het kanaal wilden we de stand van zaken bekijken. Er stond een halve meter water op de autoweg. Toen ben ik gefilmd door een nieuwszender die daar in de buurt was”, aldus Leroy in het programma Koffie Lokaal op radio Purmerend. De beelden van de fietsende Purmerender gingen vervolgens de wereld over.

Op dit moment is een deel van het normale leven in Houston hervat. Leroy: “Het gebied waar ik zit, heeft niet zoveel last gehad van de zware orkaan. Alles gaat gewoon weer zijn gangetje. Maar er zijn veel delen in Houston - vooral in de suburbs - waar nog veel water staat en grote delen overstroomd zijn. Nu het weer is verbeterd, zijn veel crowdfundingacties opgezet en zijn verschillende organisaties actief. Mensen kunnen zich aansluiten bij klusgroepen die de woonwijken ingaan om huizen te repareren.”


Trefwoorden: radio purmerend harvey koffie lokaal houston leroy versteeg
Geplaatst

woensdag 06 september 2017 | 12.32 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 08 september 2017 | 11.48 uur

Auteur

John Verweij