"Luilak festival schiet doel voorbij"

Momenteel wordt de organisatie van het jaarlijkse Luilak Festival nog voor een groot deel gesubsidieerd door de gemeente. Als het echter aan meerdere politieke partijen ligt, komt aan die subsidie een eind.

De afgelopen jaren heeft de gemeente jaarlijks zo'n €17.000 subsidie gegeven aan het evenement. En hoewel ze het een mooi evenement vinden, komt er als het aan de PvdA ligt aan de subsidie een eind. Zij zien het geld liever besteed aan de zorg. "Voor €17.000 kan je een jaar lang vijf mensen drie dagen per week huishoudelijke hulp bieden," aldus raadslid Thijs Kroese.

De PvdA heeft nu het voorstel ingediend het festival niet langer te subsidiëren. Het is zijn doel voorbij geschoten, aldus Kroese: "Destijds moest het jongeren van de straat houden, maar Luilak leeft niet meer zoals in die tijd."

Ook voor andere partijen is de maat vol. Na nog wel de steun voor het festival van dit jaar te hebben gegeven zijn ook de VVD en Leefbaar Purmerend (LP) van mening dat in de toekomst geen subsidie meer zal moeten worden verstrekt.

Zo zegt VVD-raadslid Manja van der Weit: "Ze zouden sponsors gaan vinden, maar dat is ze niet gelukt. We willen geen instanties aan het subsidie-infuus. Ze moeten zelf achter de sponsoren aangaan en dat bereik je niet door ze continu subsidie te geven." Arie-Wim Boer (LP): "Wat ons betreft is het de laatste keer dat we ze steunen, zeker gezien hun woorden van vorig jaar. Toen zeiden ze dat de gemeente ze dit jaar niet meer hoefde te helpen."


Trefwoorden: luilak
Geplaatst

vrijdag 22 mei 2015 | 11.42 uur

Laatst gewijzigd

zondag 24 mei 2015 | 17.38 uur

Auteur

Wessel Hagen, redacteur