RTV Purmerend.nl

Voorronde Nederlands Team Kampioenschap Poker in Purmerend

Zaterdag 11 november is Party en Dinner Slot Purmersteijn in Purmerend het decor voor een voorronde van het Nederlands Team Kampioenschap Poker (NTKP). "Iedereen kan meedoen", aldus Mathijs Jonkers, organisator van het evenement, in het programma De Zaterdagochtend op RTV Purmerend. Het evenement zoekt enthousiaste amateur pokerspelers die in teams tegen elkaar willen strijden. Pokeraars kunnen zelf een team van vier spelers samenstellen en zich aanmelden.

Jonkers: “Er was geen pokerwedstrijd op nationaal niveau en dat wilde ik graag brengen. Daarnaast vond ik het belangrijk dat het laagdrempelig was en je niet meteen honderd euro inleg zou hebben", aldus de organisator. Ondanks dat het laagdrempelig is wordt het wel professioneel: de aanwezige toernooidirecteur en aankleding van de ruimte met professionele pokertafels geeft de spelers echt het gevoel dat ze aan een professioneel toernooi in een casino deelnemen. Er wordt gespeeld om de eer. 

Dit seizoen worden er verspreid door heel Nederland ruim 55 voorrondes gespeeld en de beste 20% van de voorronde gaat door naar de halve finales. Uiteindelijk wordt in de grote finale gestreden voor de titel ‘Beste Pokerteam van Nederland’. Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website www.onkpoker.nl inschrijven. Het kost een team van 4 spelers €12,50 p.p. om mee te doen. Beluister de podcast op de website voor meer informatie.