Krijgt Purmerend eigen SamenLoop?

Marja Goemans uit Purmerend is, zoals ze zelf zegt, ‘besmet met het Samenloop virus’. Ze wil volgend jaar in Purmerend een SamenLoop organiseren: een 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding. Tijdens de loop worden overledenen herdacht en het leven gevierd.

Inmiddels worden in Nederland al meer dan honderd SamenLopen georganiseerd en Purmerend zou volgend jaar in aanmerking kunnen komen, mits zich voldoende vrijwilligers opgeven. Marja Goemans staat vooraan in de rij, samen met Joke Oudejans. Zij liepen dit jaar de SamenLoop in Haarlemmermeer en werden meteen gegrepen door het concept. Marja: ‘SamenLoop zorgt voor verbinding. Mensen delen de moeilijke momenten en emoties met elkaar.’
Een SamenLoop is een wandelevenement, waarbij (ex-)kankerpatiënten in het zonnetje worden gezet. Teams wandelen 24 uur lang in estafetteverband om hun solidariteit met patiënten te tonen en het leven te vieren. Een belangrijk onderdeel van het evenement is de Kaarsenceremonie. Als de duisternis invalt, branden deelnemers en toeschouwers kaarsen om hun persoonlijke herinneringen levend te houden.
Evelien de Ruiter, relatiemanager bij KWF: ‘Een goede voorbereiding bij een SamenLoop is heel belangrijk. KWF zorgt voor ondersteuning, maar we schrijven niet voor hoe de vrijwilligers hun werk moeten doen. Er is alle ruimte voor lokale accenten.’ Interesse in een rol als commissielid van de SamenLoop Purmerend? Neem dan contact op met Evelien de Ruiter via 06-214 261 90, eruiter@kwf.nl of kijk op samenloopvoorhoop.nl.


Trefwoorden: kwf samenloop
Geplaatst

dinsdag 14 november 2017 | 21.16 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 18 november 2017 | 11.04 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie