RTV Purmerend.nl

Eggert viert feest

Na jaren van verbouwen is het Eggert nu helemaal klaar. Met de opening van Sportworld Purmerend is het winkelcentrum bijna helemaal verhuurd. Wereldhave, eigenaar van het Eggertcentrum, organiseert op 23, 24 en 25 november feestelijke activiteiten om de afronding van de modernisering te vieren.

De festiviteiten beginnen donderdag 23 november met 24 uur fietsen voor KiKa. Jessica de Jong en Frank Broekema gaan samen 24 uur non-stop fietsen op het Eggertplein voor het goede doel. Alle donaties komen ten goede naan de Stichting KiKa. Het totaalbedrag aan donaties tot vijfduizend euro wordt door Wereldhave verdubbeld. Op vrijdag 24 september gaat Sportworld Purmerend open. Om 09.00 uur begint het openingsprogramma me een sportieve act van turnster Renske Endel en een half uur later kan het publiek naar binnen. De presentatie van de opening is in handen van voormalig judoka Dennis van der Geest.
Vrijdagavond is het Black Friday Night; een fenomeen dat is overgewaaid uit de VS. Daar begint de vrijdag na Thanksgiving traditiegetrouw de periode van kerstinkopen en winkeliers spelen daar op in met aanbiedingen. In het Eggert kan tot 23.00 uur worden geshopt en is er live muziek en entertainment. Zaterdag 25 november is het Roelvink-dag. Dave, Donny en Dries Roelvink komen naar het Eggert. Vanaf 15.00 uur is er een meet & greet met Dave en Donny en om 16.00 uur treedt vader Dries Roelvink op.