Gemeenteraad maakt pas op de plaats

“Geen geld uitgeven voor je weet wat er in de knip zit” leek het motto van wethouder Helm en de Raad deze woensdagmiddag.

Het ging om de Kadernota, waarin de Raad gewend is keuzes te maken voor de begroting die in het najaar aan de orde komt. Maar door alle kortingen en aanpassingen weet eigenlijk niemand hoeveel geld Purmerend de komende jaren van het Rijk krijgt toebedeeld. Een korting van 1,4 miljoen staat al vrijwel vast, maar het kan meer worden. Dan is er zeker geen geld voor nieuw beleid.

Voor enkele instellingen werd een uitzondering gemaakt. De Stichting Achilles (het Luilak-event) en het Bureau Toerisme Laag- Holland moeten nog dit jaar weten waar ze op kunnen rekenen. Spurd kreeg opdracht de kosten van noodzakelijke voorzieningen aan het Leeghwaterbad in de toegangsprijzen te verwerken. Een eenzaamheid-project mag doorgaan omdat het niets kost. Pas volgend jaar gaat de Raad kijken of er geld is voor bijvoorbeeld een aantal extra AED’s in de openbare ruimte, voor de  bibliotheek, voor extra handhavers en voor meer cameratoezicht. 


Trefwoorden: kadernota luilak toerisme wethouder
Geplaatst

donderdag 11 juni 2015 | 13.51 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 11 juni 2015 | 15.01 uur

Auteur

Erik Stibbe