Steun voor statiegeld op kleine flessen en blikjes

De Purmerendse gemeenteraad spreekt zich vol overtuiging uit voor aansluiting bij de statiegeldalliantie. Een motie hierover van D66 werd vrijwel unaniem gesteund. Alleen VVD en Trots stemden tegen.

De aansluiting bij de alliantie betekent niet dat Purmerenders morgen al statiegeld moeten gaan betalen. Het gaat erom regering(en) te overtuigen statiegeld in te voeren op kleine flessen en blikjes. De eerste gelegenheid hiervoor is het debat in de Tweede Kamer op 13 december. De alliantie is een Nederlands/Belgisch initiatief waarbij zich een bont gezelschap van consumenten- en milieu organisaties, vakbonden, bedrijven en nu ook gemeenten heeft aangesloten. 
In Purmerend kwam de actie om aan te sluiten van D66. Woordvoerder Marc Intres baseerde zich op een onderzoek van Dirk Groot, in Purmerend beter bekend als de zwerfinator. Daaruit blijkt dat 56% van het zwerfafval bestaat uit drankverpakkingen (o.a. kleine waterflesjes). De VVD en Trots stemden tegen. Zij vroegen zich af of de vooral jonge doelgroep zich door statiegeld laat leiden en hadden er moeite mee, omdat ondernemers tegen zijn. 

 


Trefwoorden: statiegeld petflesjes Dirk Groot
Geplaatst

vrijdag 01 december 2017 | 11.10 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 01 december 2017 | 13.37 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie