Bouw in Beusebos onbespreekbaar voor GroenLinks

Als GroenLinks bij de komende raadsverkiezingen voldoende zetels haalt om deel te nemen aan de college onderhandelingen vormt de bebouwing van het Beusebos een breekpunt. Het verkiezingsprogramma van GroenLinks spreekt zich duidelijk tegen bebouwing uit. Lijsttrekker René Verhoogt zei tegen RTV Purmerend: ‘bos moet bos blijven’.

René Verhoogt, de lijsttrekker van GroenLinks, was te gast in het zondagse radioprogramma Focus van RTV Purmerend. Net zo onbespreekbaar als bouwen in het Beusebos, bleek bouwen buiten de stadsgrenzen van Purmerend. GroenLinks treedt bij de komende verkiezingen op met de slogan; Purmerend als open stad, sociaal/eerlijk en duurzaam. De partij gaat voor experimenten met de sociale zekerheid o.a. in de vorm van een basisinkomen. René Verhoogt deed uitgebreid uit de doeken hoe GroenLinks zich die experimenten voorstelt. Daarbij staat de vrijheid van het individu voorop en niet de regels.

Dit en waarom zijn partij onlangs tegen de proef gasvrije woningen in Overwhere heeft gestemd, terwijl het verkiezingsprogramma juist inzet op een versnelling van Purmerend aardgasvrij, is terug te horen in het interview op www.rtvpurmerend.nl


Trefwoorden: lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2018 groenlinks beusebos breekpunt Rene Verhoogt
Geplaatst

zondag 03 december 2017 | 16.09 uur

Laatst gewijzigd

zondag 03 december 2017 | 22.30 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie