PvdA: vervang plastic inzamelen door nascheiden

De PvdA kiest in haar nieuwe verkiezingsprogramma voor het nascheiden van plastic in de huisvuilcentrale. Purmerenders hoeven plastic dan niet meer apart in te zamelen en weg te brengen. Het kan weer samen met het restafval in een bak.

Het standpunt van de PvdA heeft alles te maken met de technische ontwikkelingen van de laatste jaren. Die maken het mogelijk dat achteraf scheiden in de huisvuilcentrale minder restafval oplevert dan de huidige Purmerendse werkwijze van scheiden aan de bron. Lijsttrekker Thijs Kroese hierover: ‘De PvdA Purmerend is voor een betere scheiding van afval. Dat kan heel goed gebeuren in de huisvuilcentrale. Ook het afval van de mensen die in de hoogbouw wonen, wordt dan gescheiden. Een belangrijk voordeel is ook dat al het huisvuil weer wekelijks opgehaald kan worden’.
De PvdA heeft ook een oplossing bedacht voor de hogere kosten die nascheiding met zich meebrengt. Zij gaat er vanuit dat daarbij minder restafval de ovens in gaat en dat brengt weer een kostenbesparing met zich mee. Het is een win-win situatie: goed voor het milieu en meer gemak voor onze inwoners’, aldus Kroese. Het voorstel van de PvdA Purmerend komt op het moment dat de gemeente Edam-Volendam wil stoppen met het apart inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal. Deze gemeente kiest eveneens voor de methode nascheiding.  


Trefwoorden: nascheiden huisvuil pvda
Geplaatst

dinsdag 05 december 2017 | 14.32 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 05 december 2017 | 14.36 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie