RTV Purmerend.nl

Ook EBS stopt met dienstregeling door sneeuw

Veel forensen hebben moeite (gehad) om thuis te komen na de forse sneeuwval van afgelopen uren. De wegen waren al overvol en ook het openbaar vervoer heeft grote moeite met de sneeuw. EBS gaf tegen zevenen de pijp aan Maarten en haalde de bussen naar binnen. Te gevaarlijk, aldus EBS via Twitter.

Het treinverkeer had halverwege de middag al de nodige hinder van de sneeuwval en vielen treinen richting Noord-Holland al uit. Buschauffeurs van EBS kregen steeds meer moeite om hun voertuig op de spekgladde wegen onder controle te houden en de busmaatschappij besloot tegen zeven uur vanavond dat het niet langer verantwoord was om de dienstregeling voort te zetten. ‘Alles wat nog rijdt neemt zoveel mogelijk passagiers mee’, aldus EBS op Twitter.
De NS wil dinsdagochtend beginnen met de normale dienstregeling, maar houdt een slag om de arm. Vannacht wordt al extra personeel ingezet om te proberen het spoor zoveel mogelijk sneeuwvrij te krijgen, maar de NS raadt reizigers aan om morgenochtend vóór vertrek eerst even via ns.nl te checken of de nasleep van het winterweer niet toch nog voor vertragingen zorgt.