College kiest voor ontwerp Dok

Uit een peiling bleek al dat het ontwerp van architect Dok voor het postkantoorterrein het populairst was. Het college is het daar mee eens en presenteert aan de commissie SOB een uitgewerkt plan voor ontwikkeling van het terrein aan de Gedempte Where, op basis van het ontwerp van Dok.

In het complex moeten 165 koop- en (vrije sector) huurwoningen komen, gebouwd door ontwikkelaar Snippe. Bovendien is er -naast vaste parkeerplekken voor de bewoners-  een parkeergarage voor 128 auto’s gepland.  In het appartementencomplex is geen plek voor sociale huur, maar die worden gebouwd in Kop West, stelt het college voor.
Bebouwing van het postkantoorterrein heeft binnen Purmerend (en de gemeenteraad) voor veel discussie gezorgd en dan met name de hoogte van het complex. Uiteindelijk zei een meerderheid van de raad ‘ja’ tegen het voorstel van het college. De PvdA ging alleen akkoord als er afspraken kwamen dat in het vervolg minimaal dertig procent van alle hoogbouw sociale huur zou zijn.
Volgens het college is sociale huur in het plan Dok geen optie in verband met een beheersprobleem. Om tegemoet te komen aan de afspraak met de PvdA heeft het college Snippe opdracht gegeven om in de Kop West een vijftigtal sociale huurwoningen te bouwen. Snippe zal de woningen niet zelf verhuren, maar verkopen aan een corporatie. Het plan van het college wordt besproken in de commissievergadering van 10 januari.


Trefwoorden: kop west sociale huur pvda gedempte where
Geplaatst

vrijdag 29 december 2017 | 10.58 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 29 december 2017 | 11.07 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie