Problemen cv-ketels veroorzaakt drukte bij Purmerends installatiebedrijf

Het nieuws dat duizenden cv-ketels van Nefit gevaarlijk zijn omdat brand kan ontstaan en er risico is van koolmonoxidevergiftiging veroorzaakt extra drukte bij het installatiebedrijf Gasservice Noordholland.

 

Janco Dorland, projectmanager installatie- en onderhoudsservice Gasservice Noordholland: "Sinds een jaar zijn wij op voorschrift van Nefit bezig branders te vervangen om de problemen zoals nu geschetst worden te voorkomen. Er zijn wat stagnaties geweest in de leveringen van de branders. Het advies was om bij toestellen die tussen 2006 tot 2009 zijn aangeschaft de brander te vervangen. De vervanging kan gewoon tijdens het reguliere onderhoud plaatsvinden. Als de brander vervangen is, de ketel goed is bevonden en gecontroleerd is, dan is er niets meer aan de hand. Dat is in het kort wat er al een jaartje speelt."

 

Gasservice Noordholland wordt op dit moment veel gebeld. "Bij ons zijn de meeste branders vervangen en daarna is er nog een controle geweest op de warmtewisselaar. Wij kunnen de meeste van onze klanten geruststellen", aldus Janco Dorland tijdens het radioprogramma Koffie Lokaal RTV Purmerend.


Trefwoorden: cv-ketels koffie lokaal
Geplaatst

woensdag 10 januari 2018 | 12.59 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 10 januari 2018 | 16.14 uur

Auteur

John Verweij