Eerste paal mbo-campus Purmerend op 8 maart 2018

Na een turbulent voortraject gaat dit voorjaar de bouw van een nieuwe mbo-school in het Karekietpark in Purmerend van start. De plannen van het Regio College en het Horizon College voor nieuwe, gedeelde huisvesting in Purmerend stuitte eerder op bezwaren van omwonenden en van het ministerie van Onderwijs.

Arjan Vethman, directeur ROC Horizon College Purmerend: "In de regio Waterland werken het Regio College en het Horizon College sinds een aantal jaren nauw samen. Beide scholen zitten in een verouderd gebouw. Om ook in de toekomst de kwaliteit van ons mbo-onderwijs te kunnen garanderen en arbeidskrachten voor de regio te behouden, was een nieuw, modern schoolgebouw nodig." Het nieuwe gebouw wordt gefinancierd door het Horizon College, terwijl het Regio College ruimte in het gebouw huurt. Deze financiële constructie stuitte op weerstand van het ministerie van Onderwijs, omdat het niet zou passen bij een doelmatige besteding van de rijksbijdrage. Dat bezwaar werd ongegrond verklaard. Met de bouw is volgens Vethman een bedrag van ongeveer € 20 miljoen gemoeid.

Ook de omwonenden maakten bezwaar tegen de komst van 1800 leerlingen. "We zijn met de inwonenden in gesprek, onder andere via inloopspreekuren", zegt Vethman.

Op 8 maart zal om 16.00 u. de eerste paal de grond in worden geslagen. "We verwachten het nieuwe gebouw na de zomer van 2019 te kunnen betrekken", aldus Vethman in het radioprogramma Koffie Lokaal Radio Purmerend.


Trefwoorden: horizon college regiocollege koffie lokaal
Geplaatst

woensdag 31 januari 2018 | 11.41 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 31 januari 2018 | 12.03 uur

Auteur

John Verweij