Cees S. voor de rechter: TOP stelt vragen

Cees S. , voormalig ambtenaar bij de gemeente Purmerend, staat deze week voor de rechter in Haarlem. Hij wordt beschuldigd van corruptie. De ambtenaar zou betrokken zijn geweest bij diverse dubieuze verkooptransacties aan een bevriende projectontwikkelaar. Reden voor raadslid Harry Poppelier (TOP) om kritische vragen te stellen aan het college.

Poppelier wil van het college weten waarom het eerder zelf uitgevoerde onderzoek naar de handelwijze van de ambtenaar niets heeft opgeleverd. De gemeente Purmerend trok in juli 2017 nog het boetekleed aan over haar behandeling van Cees S. op basis van onderzoek dat ze door derden liet uitvoeren. 'De bedrijfshuisvestingsadviseur S. had niet met buitengewoon verlof gestuurd mogen worden en ook niet overgeplaatst. Wij hadden zorgvuldiger moeten handelen', aldus de gemeente vorig jaar.
TOP wil in het bezit komen van het overzicht van verkochte gronden, inclusief de verkoopprijs in de periode 2003 tm 2014, aangevuld met alle interne en externe gespreksnotities van de bewuste ambtenaar. Het raadslid vraagt zich af waarom de gemeente dit proces nu 'met belangstelling gaat volgen' en waarom zij overweegt zich als benadeelde partij alsnog in de zaak te voegen.


Trefwoorden: corruptie rechtbank haarlem rechtszaak
Geplaatst

dinsdag 06 februari 2018 | 20.38 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 06 februari 2018 | 23.26 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie